• Home
  •  » Activiteiten

Activiteiten 

  • Hieronder vind je een overzicht van de komende gemeentelijke activiteiten.
  • Tijdens de meeste schoolvakanties organiseert de dienst Vrije Tijd (kleuter)sportkampen of speelpleinwerking.
  • Activiteiten ingericht door verenigingen of andere organisatoren, vind je terug op Uit in Maarkedal. Wil je hieraan zelf ook een activiteit toevoegen? Dat kan via www.UiTdatabank.be. Heb je hierbij hulp nodig? Neem gerust contact op met de dienst Vrije Tijd.
  • De feesten en kermissen die jaarlijks gevierd worden in Maarkedal, vind je onder tradities en feesten.
  • In de gemeenteraad van 24 juni 2014 werd het gemeentelijk reglement betreffende de terugbetaling van inschrijfgelden voor sportactiviteiten goedgekeurd. Meer info vind je hier.

 


 

"Hier zingt men Nederlands", seniorennamiddag met Marijn Devalck en band 

Op maandag 28 november haalt de seniorenraad met Marijn Devalck talent uit de streek naar het Marca! Samen met zijn band brengt hij het programma "Hier zingt men Nederlands". Deze show is een swingende mix van herkenbare luisterliedjes en echte meezingers. Naast enkele eigen nummers van Marijn, passeren ook Boudewijn De Groot, Herman Van Veen, Rob De Nijs, Kris De Bruyne, …  de revue. Marijn Devalck zorgt voor een echt zang- en meezingfeest! 

 

Praktisch:
Maandag 28 november om 14 uur
Het Marca, Maarkeweg 65 A
Kaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij de leden van de seniorenraad of bij de dienst Burgerzaken. 
Meer info en reservatie van kaarten: dienst Vrije Tijd: 055 33 46 52 of vrijetijd@maarkedal.be


 

Lessenreeks omnisport 55+ 

Ben je 55 of ouder? Heb je zin in een wekelijks uurtje sport, beweging en ontmoeting? Dan is deze gevarieerde lessenreeks ongetwijfeld iets voor jou! Er is geen ervaring vereist, iedereen vanaf 55 jaar is welkom! Vanaf 4 oktober kan je wekelijks een uurtje sporten. De dienst Vrije Tijd Maarkedal organiseert opnieuw een lessenreeks sport voor 55-plussers, telkens op dinsdagvoormiddag van 10 tot 11 uur in de sporthal te Ronse. 
Elke week wordt een andere sport beoefend, begeleid door een professionele lesgever. Op het programma onder meer hockey, volleybal, baseball, tennis, voetbal, conditieparcours, new games, ... Plezierig sporten staat centraal in deze lessen, die open staan voor alle 55-plussers van in en buiten de gemeente.

Waar: Sporthal ‘t Rosco Ronse - Leuzesesteenweg 241 - 9600 Ronse
Wanneer: Elke dinsdagvoormiddag (behalve tijdens de schoolvakanties), telkens van 10  tot 11 uur. Aansluiten is steeds mogelijk na inschrijving.
Inschrijven:
bij de dienst Vrije Tijd.
Kostprijs: 3 euro per les. Aan het einde van de lessenreeks wordt aan de hand van het aantal deelgenomen lessen een factuur opgemaakt.


 

Lessenreeks yoga 

Heb je ook nood aan wat meer tijd voor jezelf, wat meer beweging, een uurtje ontspanning? Yoga is het ideale antwoord...

Yoga is de perfecte manier om te ontspannen, even weg van de dagelijkse drukte. Aan de hand van eenvoudige oefeningen focussen we op specifieke houdingen en worden we ons bewust van het ritme van onze ademhaling. Er is geen ervaring vereist, iedereen is welkom!

Waar: Polyvalente zaal Gemeenteschool Maarke - Maarkeweg 61
Wanneer: Vanaf dinsdag 13 september elke dinsdagavond (behalve tijdens de schoolvakanties), telkens van 20 tot 21 uur. Aansluiten is steeds mogelijk.
Kostprijs: 5- of 10-beurtenkaarten (25 en 40 euro) kunnen aangekocht worden tijdens de les. Een eerste proefles kan per les betaald worden (5 euro).
Tip: voorzie losse kledij en breng een dekentje of badhanddoek mee.
Meer info: vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52.


 

Vorming Pinterest 

Maak kennis met deze online ideeëncatalogus en ontdek een schat aan creatieve tips!

Ooit al gehoord van Pinterest? Het is een soort digitaal prikbord, waarop je afbeeldingen kan plakken van wat je boeit: recepten, ideeën voor de inrichting van je woning, aantrekkelijke reisbestemmingen, je favoriete whiskymerken,… de mogelijkheden zijn eindeloos.  Zo kan je een prikbord maken over elk mogelijk onderwerp. Het is extra leuk dat je via Pinterest overal ter wereld mensen kan volgen die met gelijkaardige projecten bezig zijn. Zo krijg je vanzelf extra inspiratie.

Gisela Deschaumes legt het allemaal haarfijn uit en helpt je bij het aanmaken van een account. In afwachting van de vorming kan je al een kijkje nemen op de Pinterestpagina van de bibliotheek: https://www.pinterest.com/bibliotheekmaar/bibliotheek-maarkedal/

Praktisch
Exclusief voor 50-plussers
Waar: raadzaal Administratief Centrum
Wanneer: vrijdag 7 oktober van 9.30 tot 12 uur
Inschrijven: 8 euro - inschrijven in de bib
Tip: breng gerust je eigen laptop of tablet mee
Meer info: bibliotheek@maarkedal.be of 055 33 46 47


 

Vorming Dropbox 

Maak kennis met dit gratis programma en deel gemakkelijk al je foto's en documenten met vrienden!

Dropbox is een gratis programma waarmee gemakkelijk foto’s, video’s en documenten gedeeld kunnen worden tussen computers.  Zo zijn bestanden die je op de ene pc hebt aangepast,  ook zichtbaar op een andere pc, op je laptop of je smartphone. Bovendien kan je die bestanden heel eenvoudig delen met anderen. Ideaal voor projecten waaraan je samen met anderen werkt.

Praktisch
Exclusief voor 50-plussers
Waar: raadzaal Administratief Centrum
Wanneer: vrijdag 14 oktober van 9.30 tot 12 uur
Inschrijven: 8 euro - inschrijven in de bib
Tip: breng gerust je eigen laptop of tablet mee
Meer info: bibliotheek@maarkedal.be of 055 33 46 47


 

Hoe Europa ons leven be´nvloedt 

Lezing door professor Hendrik Vos

Wij wonen met z’n allen in het centrum van Europa en toch blijft de Europese Unie voor velen een abstract begrip. De Europese politiek lijkt daarenboven ongelooflijk ingewikkeld en ondoorgrondelijk. En toch is Europa geen ver-van-je-bed-show. Europese wetgeving komt dagelijks in het nieuws, de Europese uitdagingen worden met de dag talrijker en de invloed ervan is op amper 20 jaar tijd spectaculair gegroeid. En dan is er nog de onzekerheid rond de Brexit.
Tijdens deze lezing legt Hendrik Vos met actuele voorbeelden uit hoe buitengewoon groot de impact van Europa is geworden op ons dagelijks leven. Hij biedt een verrassende kijk in de Europese keuken, waar het er vaak levendiger aan toe gaat dan meestal wordt gedacht.

Praktisch
Waar:
Marca
Wanneer: Vrijdag 14 oktober - 20 uur
Gratis inkom - Inschrijven in de bibliotheek
Meer info: bibliotheek@maarkedal.be of 055 33 46 47


 

Boekenverkoop 

Maak je keuze uit een groot aanbod boeken, tijdschriften en spelletjes en koop ze voor een prikje!

Praktisch
Waar:
Administratief Centrum
Wanneer: Zaterdag 15 oktober van 10 tot 12 uur
Meer info: bibliotheek@maarkedal.be of 055 33 46 47

 

 


 

Zomerwandelzoektocht 

Van 15 juni tot 30 september kan je in Maarkedal weer deelnemen aan de jaarlijkse zomerwandelzoektocht. Naar goede gewoonte zorgen wij voor de pittige vragen, aan de deelnemer om ze op te lossen... We starten aan het charmante kerkje in Kerkem. De tocht van 5 km gaat langs verharde en onverharde wegen en laat je na de onvermijdelijke klim genieten van zalige vergezichten! 

Ongetwijfeld ontdek je nieuwe plekjes en raak je weer gecharmeerd door de schoonheid van onze gemeente. De zomerzoektocht staat garant voor een superleuke uitstap. Ideaal om samen met gezin, familie of vrienden Maarkedal op een ludieke manier te ontdekken.

Let op: laarzen of andere stevige schoenen zijn aan te raden!

De zoektocht is er in de eerste plaats voor het plezier, maar wie dat wenst kan ook deelnemen aan de wedstrijd en kans maken op één van de mooie prijzen. De hoofdprijs is een fiets.

Nieuw: dit jaar hebben we ook een invulformulier voor de kinderen! Op die manier wordt het nog zo leuk om de zomerzoektocht met het gezin te wandelen.

Praktisch:
De deelnameformulieren kan je hieronder gratis downloaden:

Je kan de formulieren van 15 juni tot 30 september ook afhalen bij de dienst Burgerzaken of in de Bibliotheek; dan betaal je 1 euro kopiekosten. Voor deelname aan de wedstrijd betaal je 5 euro. De deelnameformulieren voor de kinderen zijn gratis.

Meer info:
vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52