• Home
 •  » Activiteiten

Activiteiten 

 • Hieronder vind je een overzicht van de komende gemeentelijke activiteiten.
 • Tijdens de meeste schoolvakanties organiseert de dienst Vrije Tijd (kleuter)sportkampen of speelpleinwerking.
 • Activiteiten ingericht door verenigingen of andere organisatoren, vind je terug op Uit in Maarkedal. Wil je hieraan zelf ook een activiteit toevoegen? Dat kan via www.UiTdatabank.be. Heb je hierbij hulp nodig? Neem gerust contact op met de dienst Vrije Tijd.
 • De feesten en kermissen die jaarlijks gevierd worden in Maarkedal, vind je onder tradities en feesten.
 • In de gemeenteraad van 24 juni 2014 werd het gemeentelijk reglement betreffende de terugbetaling van inschrijfgelden voor sportactiviteiten goedgekeurd. Meer info vind je hier.

 


 

Z+ zitten met een plus 

Wedstrijd voor vormgevers

Z+ is een uniek project in Maarkedal: een wedstrijd voor vormgevers (professioneel of amateur), gelinkt aan het bijzondere landschap van onze gemeente. Dit landschap vormt zowel uitgangs- als focuspunt voor het project. Met Z+ willen we de beleving van het eindeloze landschap zo intens mogelijk maken door de creatie van unieke zitplaatsen, rust- en picknickplekken die een extra geven aan de stop onderweg.

Picknicken, spelen, ontdekken, beleven, ontmoeten, … Elk Z+-object heeft zijn eigen plus, dat kleine extraatje dat van een rustmoment een bijzondere ervaring maakt. De combinatie van zo’n apart zitobject en een weergaloos uitzicht maakt de beleving compleet en zorgt voor een ervaring die blijft hangen.

Met Z+ geven we graag een forum aan vormgevers én makers. De selectie van de objecten verloopt via een wedstrijd. Indienen voor de wedstrijd kan tot dinsdag 10 januari 2017

Ben je zelf ontwerper of ken je iemand? Alle info over Z+ vind je op www.zplus.be

Z+ is een initiatief van de gemeente Maarkedal met financiële steun van Platteland Plus.
 

 

 

 


 

PDM Big Band in concert 

Op 17 december staat de PDM Big Band garant voor een ouderwets gezellige avond! Zij brengen een concert met retro allures. Op een swingende en stijlvolle manier maken we ons klaar voor de kerst- en eindejaarsfeesten. Trek je beste kleren aan, bij voorkeur in de stijl van de jaren '40 of '50! En haal die dansbenen maar boven, want niemand kan blijven stilzitten bij de vrolijke muziek van de PDM Big Band...

Met de PDM Big Band halen we lokaal talent op het podium. Filip Demeyer, oprichter en bezieler van de PDM Big Band, woont namelijk in Maarkedal.

Praktisch:
Zaterdag 17 december om 20 uur - de deuren gaan open om 19.30 uur
GC het Marca, Maarkeweg 65 A
Tickets zijn te koop bij de dienst Burgerzaken en in de Bibliotheek of kunnen hieronder online gekocht worden.
Betaalde tickets worden niet terugbetaald.
Meer info: vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52

 


 

Kampioenen gezocht! 

Het gemeentebestuur organiseert op vrijdag 17 februari 2017 de kampioenenhulde voor sportkampioenen.

Wie komt in aanmerking voor de kampioenenhulde?
Maarkedalse sporters of sportclubs die in 2016 één van volgende titels behaalden:

 • Clubkampioen
 • Promotie naar een hogere afdeling
 • Gewestelijk kampioen
 • Provinciaal kampioen
 • Podiumplaats op nationaal kampioenschap
 • Toptienplaats op Europees of Internationaal kampioenschap
 • Deelname aan de Olympische (Winter)Spelen of de Paralympische (Winter)Spelen

De kampioenen moeten hun titel behaald hebben tussen 1 januari en 31 december 2016.

De kandidaturen moeten uiterlijk 5 januari 2017 ingediend worden bij de dienst Vrije Tijd. De aanvraagformulieren voor de kampioenenhulde kan je opvragen bij de dienst Vrije Tijd (vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52) of hier downloaden

Alle voorgedragen kampioenen worden ontvangen en gehuldigd op vrijdagavond 17 februari 2017.

Het reglement kan je hier nalezen.


 

Nieuwjaarsaperitief 

Traditioneel klinken we op 1 januari samen met alle inwoners van Maarkedal op het nieuwe jaar! Vanaf 11.30 uur verwachten wij jou op het Etikhoveplein. Na een feestelijk aperitiefconcert van koninklijke fanfare De Bijenkorf, geven ook de Humble Ego's - in hun geheel eigen stijl - weer het beste van zichzelf.  

Tot dan!
Vergeet je fluitglas niet!


 

Lessenreeks omnisport 55+ 

Ben je 55 of ouder? Heb je zin in een wekelijks uurtje sport, beweging en ontmoeting? Dan is deze gevarieerde lessenreeks ongetwijfeld iets voor jou! Er is geen ervaring vereist, iedereen vanaf 55 jaar is welkom! 
Elke week wordt een andere sport beoefend, begeleid door een professionele lesgever. Op het programma onder meer hockey, volleybal, baseball, tennis, voetbal, conditieparcours, new games, ... Plezierig sporten staat centraal in deze lessen, die open staan voor alle 55-plussers van in en buiten de gemeente.

Waar: Sporthal ‘t Rosco Ronse - Leuzesesteenweg 241 - 9600 Ronse
Wanneer: Elke dinsdagvoormiddag (behalve tijdens de schoolvakanties), telkens van 10  tot 11 uur. Aansluiten is steeds mogelijk na inschrijving.
Inschrijven:
bij de dienst Vrije Tijd.
Kostprijs: 3 euro per les. Aan het einde van de lessenreeks wordt aan de hand van het aantal deelgenomen lessen een factuur opgemaakt.


 

Lessenreeks yoga 

Met het nieuwe jaar voor de deur maakte je misschien ook al enkele goede voornemens. Wat meer bewegen of meer tijd maken voor ontspanning? Yoga is de ideale combinatie van beide!

Yoga is de perfecte manier om te ontspannen, even weg van de dagelijkse drukte. Aan de hand van eenvoudige oefeningen focussen we op specifieke houdingen en worden we ons bewust van het ritme van onze ademhaling. Er is geen ervaring vereist, iedereen is welkom!

Voorzie losse kledij en breng een dekentje of badhanddoek mee.

 

 

Waar: Polyvalente zaal Gemeenteschool Maarke - Maarkeweg 61
Wanneer: Elke dinsdagavond (behalve tijdens de schoolvakanties), telkens van 20 tot 21 uur. Aansluiten is steeds mogelijk.
Kostprijs: 5- of 10-beurtenkaarten (25 en 40 euro) kunnen aangekocht worden tijdens de les. Een eerste proefles kan per les betaald worden (5 euro).
Tip: voorzie losse kledij en breng een dekentje of badhanddoek mee.
Meer info: vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52.