• Home
  •  » Activiteiten

Activiteiten 

  • Hieronder vind je een overzicht van de komende gemeentelijke activiteiten.
  • Tijdens de meeste schoolvakanties organiseert de dienst Vrije Tijd (kleuter)sportkampen of speelpleinwerking.
  • Activiteiten ingericht door verenigingen of andere organisatoren, vind je terug op Uit in Maarkedal. Wil je hieraan zelf ook een activiteit toevoegen? Dat kan via www.UiTdatabank.be. Heb je hierbij hulp nodig? Neem gerust contact op met de dienst Vrije Tijd.
  • De feesten en kermissen die jaarlijks gevierd worden in Maarkedal, vind je onder tradities en feesten.
  • In de gemeenteraad van 24 juni 2014 werd het gemeentelijk reglement betreffende de terugbetaling van inschrijfgelden voor sportactiviteiten goedgekeurd. Meer info vind je hier.

 


 

Z+ zitten met een plus 

Wedstrijd voor vormgevers

Z+ is een uniek project in Maarkedal: een wedstrijd voor vormgevers (professioneel of amateur), gelinkt aan het bijzondere landschap van onze gemeente. Dit landschap vormt zowel uitgangs- als focuspunt voor het project. Met Z+ willen we de beleving van het eindeloze landschap zo intens mogelijk maken door de creatie van unieke zitplaatsen, rust- en picknickplekken die een extra geven aan de stop onderweg.

Picknicken, spelen, ontdekken, beleven, ontmoeten, … Elk Z+-object heeft zijn eigen plus, dat kleine extraatje dat van een rustmoment een bijzondere ervaring maakt. De combinatie van zo’n apart zitobject en een weergaloos uitzicht maakt de beleving compleet en zorgt voor een ervaring die blijft hangen.

Met Z+ geven we graag een forum aan vormgevers én makers. De selectie van de objecten verloopt via een wedstrijd. Indienen voor de wedstrijd kan tot dinsdag 10 januari 2017

Ben je zelf ontwerper of ken je iemand? Alle info over Z+ vind je op www.zplus.be

Z+ is een initiatief van de gemeente Maarkedal met financiële steun van Platteland Plus.
 

 

 

 


 

Boekenbeurs 

Zaterdag 5 november gaan we naar de Boekenbeurs!

DIt jaar viert de Boekenbeurs van Antwerpen haar 80ste verjaardag en daar willen we bij zijn.

Praktisch:
Vertrek om 9 uur aan de bibliotheek, om 16 uur vertrekken we opnieuw in Antwerpen. Inschrijven in de bibliotheek, kostprijs 7 euro (busrit en toegangsticket inbegrepen). Inschrijving is pas geldig na betaling.

Meer info: bibliotheek@maarkedal.be of 055 33 46 47

Een organisatie van het samenwerkingsverband Vlaamse Ardennen. Met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.
 


 

Boekenverkoop 

Maak je keuze uit een groot aanbod boeken, tijdschriften en spelletjes en koop ze voor een prikje!

Praktisch
Waar:
Administratief Centrum
Wanneer: Tijdens de openingsuren van de bibliotheek - tot 16 november
Meer info: bibliotheek@maarkedal.be of 055 33 46 47

 


 

Zomerwandelzoektocht ... de antwoorden! 

Nam je deze zomer ook deel aan de zomerwandelzoektocht in Maarkedal?
Vond je de verdwenen drank, de verdwaalde tekenfilmfiguur en de gezochte groente? 
Benieuwd naar de antwoorden? 
Je vindt ze via deze link!

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op met de dienst Vrije Tijd: vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52.

 


 

"Hier zingt men Nederlands", seniorennamiddag met Marijn Devalck en band 

Op maandag 28 november haalt de seniorenraad met Marijn Devalck talent uit de streek naar het Marca! Samen met zijn band brengt hij het programma "Hier zingt men Nederlands". Deze show is een swingende mix van herkenbare luisterliedjes en echte meezingers. Naast enkele eigen nummers van Marijn, passeren ook Boudewijn De Groot, Herman Van Veen, Rob De Nijs, Kris De Bruyne, …  de revue. Marijn Devalck zorgt voor een echt zang- en meezingfeest! 

 

Praktisch:
Maandag 28 november om 14 uur
Het Marca, Maarkeweg 65 A
Kaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij de leden van de seniorenraad of bij de dienst Burgerzaken. 
Meer info en reservatie van kaarten: dienst Vrije Tijd: 055 33 46 52 of vrijetijd@maarkedal.be


 

Lessenreeks omnisport 55+ 

Ben je 55 of ouder? Heb je zin in een wekelijks uurtje sport, beweging en ontmoeting? Dan is deze gevarieerde lessenreeks ongetwijfeld iets voor jou! Er is geen ervaring vereist, iedereen vanaf 55 jaar is welkom! Vanaf 4 oktober kan je wekelijks een uurtje sporten. De dienst Vrije Tijd Maarkedal organiseert opnieuw een lessenreeks sport voor 55-plussers, telkens op dinsdagvoormiddag van 10 tot 11 uur in de sporthal te Ronse. 
Elke week wordt een andere sport beoefend, begeleid door een professionele lesgever. Op het programma onder meer hockey, volleybal, baseball, tennis, voetbal, conditieparcours, new games, ... Plezierig sporten staat centraal in deze lessen, die open staan voor alle 55-plussers van in en buiten de gemeente.

Waar: Sporthal ‘t Rosco Ronse - Leuzesesteenweg 241 - 9600 Ronse
Wanneer: Elke dinsdagvoormiddag (behalve tijdens de schoolvakanties), telkens van 10  tot 11 uur. Aansluiten is steeds mogelijk na inschrijving.
Inschrijven:
bij de dienst Vrije Tijd.
Kostprijs: 3 euro per les. Aan het einde van de lessenreeks wordt aan de hand van het aantal deelgenomen lessen een factuur opgemaakt.


 

Lessenreeks yoga 

Heb je ook nood aan wat meer tijd voor jezelf, wat meer beweging, een uurtje ontspanning? Yoga is het ideale antwoord...

Yoga is de perfecte manier om te ontspannen, even weg van de dagelijkse drukte. Aan de hand van eenvoudige oefeningen focussen we op specifieke houdingen en worden we ons bewust van het ritme van onze ademhaling. Er is geen ervaring vereist, iedereen is welkom!

Waar: Polyvalente zaal Gemeenteschool Maarke - Maarkeweg 61
Wanneer: Vanaf dinsdag 13 september elke dinsdagavond (behalve tijdens de schoolvakanties), telkens van 20 tot 21 uur. Aansluiten is steeds mogelijk.
Kostprijs: 5- of 10-beurtenkaarten (25 en 40 euro) kunnen aangekocht worden tijdens de les. Een eerste proefles kan per les betaald worden (5 euro).
Tip: voorzie losse kledij en breng een dekentje of badhanddoek mee.
Meer info: vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52.