Activiteiten 

 • Hieronder vind je een overzicht van de komende gemeentelijke activiteiten.
 • Tijdens de meeste schoolvakanties organiseert de dienst Vrije Tijd (kleuter)sportkampen of speelpleinwerking.
 • Activiteiten ingericht door verenigingen of andere organisatoren, vind je terug op Uit in Maarkedal. Wil je hieraan zelf ook een activiteit toevoegen? Dat kan via www.UiTdatabank.be. Heb je hierbij hulp nodig? Neem gerust contact op met de dienst Vrije Tijd.
 • De feesten en kermissen die jaarlijks gevierd worden in Maarkedal, vind je onder tradities en feesten.
 • In de gemeenteraad van 24 juni 2014 werd het gemeentelijk reglement betreffende de terugbetaling van inschrijfgelden voor sportactiviteiten goedgekeurd. Meer info vind je hier.

 


 

Bewegen op verwijzing: huisarts en beweegcoach bevrijden je uit je zetel 

Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Zingem en Maarkedal willen hun inwoners meer kansen geven om te bewegen. Want, de Vlaming zit gemiddeld meer dan 8 uur per dag stil en meer dan de helft van de volwassenen beweegt te weinig. Sinds kort loopt het project ‘Bewegen op Verwijzing’ in deze gemeenten. Via dit project kunnen huisartsen voortaan hun patiënten doorverwijzen naar Lynn en William, de professionele ‘Bewegen op Verwijzing’-coaches, voor persoonlijke begeleiding op maat.

Een beweegplan op maat
Via Bewegen op Verwijzing kan de huisarts zijn of haar patiënten met verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen op Verwijzing-coach. Dit zijn professionele coaches die de deelnemers helpen gezond te bewegen door samen met hen een beweegplan op maat op te stellen.

Dit persoonlijk beweegplan sluit maximaal aan op de interesses en mogelijkheden van de deelnemer. De coach blijft de deelnemer motiveren en ondersteunen bij de uitvoering van het beweegplan. Meer bewegen hoeft niet altijd veel extra moeite te kosten: poetsen op muziek, spelen met de kinderen, bewegingstussendoortjes op het werk, al fietsend om een boodschap… Uiteindelijk wordt beweging een onderdeel van de dagelijkse activiteiten.

Bewegen op verwijzing-coach
In de regio Oudenaarde gaan 2 coaches aan de slag. Deze enthousiaste en gediplomeerde coaches zijn gevestigd op goed gekende en toegankelijke plaatsen in de gemeente. Voor Maarkedal is dit in het administratief centrum.

Het grootste deel van de consultaties bij de coach wordt betaald door de Vlaamse Overheid. Daardoor betaal je zelf slechts 5 euro per kwartier. Mensen met verhoogde tegemoetkoming betalen slechts 1 euro per kwartier. Ook mutualiteiten komen tussen. Vraag je verwijsbrief bij je huisarts!

Voordelen
Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt dankzij dergelijke begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.

Contact en meer info
Dienst Vrije Tijd: vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52
www.bewegenopverwijzing.be 
www.bovoudenaarde.be


 

Sportgala 2018: kampioenen gezocht! 

In 2018 is het, na de kampioenenhulde in 2017, weer tijd voor een echt sportgala, waarbij we niet alleen de kampioenen huldigen, maar waarbij ook de trofeeën voor sportfiguur, sportbelofte en sportverdienste worden uitgereikt.

Het sportgala zal plaatshebben op vrijdag 23 februari 2018. Dit sportgala kan enkel een succes worden met de medewerking van de sporters in Maarkedal. Daarom een warme oproep naar kampioenen en de kanshebbers voor de sporttrofeeën om zich kandidaat te stellen. 

Maarkedal zoekt sportkampioenen!

Bekijk het filmpje!

Wie komt in aanmerking voor de trofee voor sportfiguur?
De sportfiguur wordt verkozen op basis van de prestaties van de voorbije 2 kalenderjaren.  Dus prestaties tussen 1 januari 2016 en 31 december 2017 komen in aanmerking. Zowel individuele sporters als groepssporters komen in aanmerking. De sportfiguur dient vanzelfsprekend inwoner van Maarkedal te zijn. 

Wie komt in aanmerking voor de trofee voor sportbelofte?
De sportbelofte wordt verkozen op basis van de prestaties van de voorbije 2 kalenderjaren. Dus prestaties tussen 1 januari 2016 en 31 december 2017 komen in aanmerking. Zowel individuele sporters als groepssporters komen in aanmerking. De belofte dient vanzelfsprekend inwoner van Maarkedal te zijn en mag de leeftijd van 21 nog niet bereikt hebben op 31 december 2017.

Wie komt in aanmerking voor de kampioenenhulde?
Maarkedalse sporters of sportclubs die in 2017 één van volgende titels behaalden:

 • Clubkampioen
 • Gewestelijk kampioen
 • Provinciaal kampioen
 • Podiumplaats op nationaal kampioenschap
 • Toptienplaats op Europees of Internationaal kampioenschap
 • Deelname aan de Olympische (Winter)Spelen of de Paralympische (Winter)Spelen

Om in aanmerking te komen voor de jaarlijkse kampioenenhulde moet je lid zijn van een Maarkedalse sportclub of inwoner zijn van Maarkedal. De kampioenen moeten hun titel behaald hebben tussen 1 januari en 31 december 2017.  

De kandidaturen moeten uiterlijk 10 december 2017 (sportfiguur en sportbelofte) en 5 januari 2018 (kampioenen) ingediend worden bij de dienst Vrije Tijd. De aanvraagformulieren kan je hieronder downloaden of kan je verkrijgen bij de de dienst Vrije Tijd: vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52.


 

Reis naar TsjechiŽ met het jumelagecomitť 

In 2018 plant het jumelagecomité een wellnessreis naar het Tsjechische Marianské Lasné (Mariënbad) van zondag 3 tot en met zaterdag 9 juni, met verblijf in het viersterrenhotel Cristal Palace. Uiteraard staat ook een bezoek aan Horšovský Týn op het programma.

De reis gaat per trein tot Nürnberg en dan per autocar naar Mariënbad. De richtprijs is 750 euro voor een tweepersoonskamer en 850 euro voor een éénpersoonskamer. Het aantal plaatsen is beperkt tot 25 personen. Wie te vinden is voor een ontspannende trip met een vleugje cultuur, kan dus best niet aarzelen. Voorinschrijven kan tot 15 oktober 2017 via fernand@multimar.be. De voorinschrijvingen worden chronologisch genoteerd en zijn pas geldig na het overmaken van een voorschot van 100 euro op rekening van het jumelagecomité: BE89 7470 0507 8985.

Voor meer inlichtingen kan je terecht bij de leden van het jumelagecomité:

 • Paul Opsomer: 0472 88 31 99
 • Jean-Pierre D’hondt: 0477 36 57 11
 • Fernand Marist: 0496 30 80 21 

 

Lessenreeks yoga 

De lessenreeks yoga start na de zomervakantie op dinsdag 12 september. Aansluiten is steeds mogelijk, ook na deze eerste les. 

Yoga is de perfecte manier om te ontspannen, even weg van de dagelijkse drukte. Aan de hand van eenvoudige oefeningen focussen we op specifieke houdingen en worden we ons bewust van het ritme van onze ademhaling. Er is geen ervaring vereist, iedereen is welkom!

Voorzie losse kledij en breng een dekentje of badhanddoek mee.

 

Waar: Polyvalente zaal Gemeenteschool Maarke - Maarkeweg 61
Wanneer: Elke dinsdagavond (behalve tijdens de schoolvakanties), telkens van 20 tot 21 uur. Aansluiten is steeds mogelijk.
Kostprijs: 5- of 10-beurtenkaarten (25 en 40 euro) kunnen aangekocht worden tijdens de les. Een eerste proefles kan per les betaald worden (5 euro).
Tip: voorzie losse kledij en breng een dekentje of badhanddoek mee.
Meer info: vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52.

 


 

Lessenreeks omnisport 55+ 

Ben je 55 of ouder? Heb je zin in een wekelijks uurtje sport, beweging en ontmoeting? Dan is deze gevarieerde lessenreeks ongetwijfeld iets voor jou! Er is geen ervaring vereist, iedereen vanaf 55 jaar is welkom! 
Elke week wordt een andere sport beoefend, begeleid door een professionele lesgever. Op het programma onder meer hockey, volleybal, baseball, tennis, voetbal, conditieparcours, new games, ... Plezierig sporten staat centraal in deze lessen, die open staan voor alle 55-plussers van in en buiten de gemeente.

Waar: Sporthal ‘t Rosco Ronse - Leuzesesteenweg 241 - 9600 Ronse
Wanneer: Elke dinsdagvoormiddag (behalve tijdens de schoolvakanties), telkens van 10  tot 11 uur. De lessenreeks start op 19 september. Aansluiten is steeds mogelijk na inschrijving.
Inschrijven:
bij de dienst Vrije Tijd.
Kostprijs: 3 euro per les. Aan het einde van de lessenreeks wordt aan de hand van het aantal deelgenomen lessen een factuur opgemaakt.


 

Zomerwandelzoektocht ... de antwoorden! 

Nam je deze zomer ook deel aan de zomerwandelzoektocht in Maarkedal?
Vond je het voor oproer zorgende bier in de Essestraat en de schuilplaats van Elmo?  

Benieuwd naar alle antwoorden? Je vindt ze via deze link!


Heb je vragen of opmerkingen?
Neem contact op met de dienst Vrije Tijd: vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52.