E-boeken in de bibliotheek! 

Op 1 juni lanceert de bibliotheek, samen met de collega's van de Vlaamse Ardennen, een gloednieuw e-boekenproject. Ben je benieuwd hoe het is om de nieuwste boeken te lezen op een e-reader? Reserveer dan snel één van onze drie e-readers in de bibliotheek of via bibliotheek@maarkedal.be.

Vervolgens kies je uit onze startcollectie van 60 gloednieuwe e-boeken (verschenen in 2016) maximaal 10 aanwezige titels die je graag wil lezen. Je krijgt de e-reader, met de e-boeken erop, mee naar huis gedurende 3 weken. Het gebruik van de e-reader is volledig gratis!

De lijst van e-boeken en e-readers vind je in de bibliotheek of hier. Opgelet! Je kan enkel aanwezige titels reserveren!

Meer informatie krijg je in de bibliotheek!


 

Babbelbox 20 jaar bibliotheek 

Op 18 en 19 september plaatsten we een babbelbox in de bibliotheek en vroegen we jullie een boodschap in te spreken. Bekijk hier het mooie resultaat!

 

 

 

 

 


 

Fundels: Bundels vol fun! 

Nieuw in de bibliotheek: Fundels!

Fundels zijn gedigitaliseerde prentenboeken. Elke Fundel bevat naast een animatiefilmpje van het boek ook spelletjes, oefeningen, kleurplaten,... Ontdek hoe de kleurrijke personages zoals Anna, elfje Marie, Dikkie Dik, Rikki en vele anderen tot leven komen op je scherm!

Je kan Fundels gratis lenen via de bibliotheek. Download het programma of de app op je pc, tablet of smartphone, kies een boekje en laat je kinderen de mooie verhaaltjes op een andere manier beleven.

Meer info vind je hier.