Sluiting bibliotheek 

De bibliotheek is gesloten op woensdag 11 juli, van zaterdag 21 juli t.e.m. zaterdag 4 augustus en op woensdag 15 augustus. Prettige vakantie!


 

Neem een prof mee op reis! 

Wil je de lange autorit naar het zuiden wat aangenamer maken? Vind je gewoon joggen een beetje saai? Of heb je nood aan interessant gezelschap tijdens het koken? Probeer dan eens een hoorcollege!

Dankzij de bibliotheek kan dat vanaf 1 mei helemaal gratis! Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone of tablet.

Wat moet je hiervoor doen?

  • Lid worden van Home Academy Club en de app downloaden.
  • 1 keer per maand een code ingeven, de code voor de maand juni is MD0618RD, voor juli MD07618FT. 
  • Uit het ruime aanbod op https://www.home-academy.nl/ de meest interessante onderwerpen selecteren. En dan rest je alleen nog je te laten meeslepen door één van de vele boeiende hoorcolleges, gebracht door autoriteiten in hun vak.

Meer informatie krijg je in de bibliotheek!


 

#bibvooriedereen

Vorige vrijdag werd de campagne “#bibvooriedereen” gelanceerd. Ongetwijfeld hoorde of zag je al iets in de media. 
Vind jij ook dat de  bibliotheek een basisdienst is waar elke burger recht op heeft?

Vind jij dat iedereen toegang moet hebben tot de diensten die de bibliotheek aanbiedt en ontwikkelt? Onderteken dan het charter en verspreid het onder vrienden en kennissen. Zo geef je een krachtig signaal dat het van groot belang is dat gemeentebesturen volop blijven investeren in hun gemeentelijke bibliotheek en draag je bij aan een samenleving met oog voor kennis, innovatie en ontmoeting.
Eenvoudig digitaal tekenen kan hier.

Een tip: geef als woonplaats Maarkedal in en niet de naam van je deelgemeente, om versnippering van de stemmen tegen te gaan.

Meer info vind je op www.bibvooriedereen.be

E-boeken in de bibliotheek! 

Op 1 juni lanceert de bibliotheek, samen met de collega's van de Vlaamse Ardennen, een gloednieuw e-boekenproject. Ben je benieuwd hoe het is om de nieuwste boeken te lezen op een e-reader? Reserveer dan snel één van onze drie e-readers in de bibliotheek of via bibliotheek@maarkedal.be.

Vervolgens kies je uit onze startcollectie van 60 gloednieuwe e-boeken (verschenen in 2016) maximaal 10 aanwezige titels die je graag wil lezen. Je krijgt de e-reader, met de e-boeken erop, mee naar huis gedurende 3 weken. Het gebruik van de e-reader is volledig gratis!

De lijst van e-boeken en e-readers vind je in de bibliotheek of hier. Opgelet! Je kan enkel aanwezige titels reserveren!

Meer informatie krijg je in de bibliotheek!


 

Babbelbox 20 jaar bibliotheek 

Op 18 en 19 september plaatsten we een babbelbox in de bibliotheek en vroegen we jullie een boodschap in te spreken. Bekijk hier het mooie resultaat!