Wandelen

Wandelen in Maarkedal

Het heuvelige Maarkedal, gelegen in de Vlaamse Adennen, is een wandelgemeente bij uitstek. De vele landelijke wegen en de adembenemende vergezichten zorgen voor uren wandelplezier. Je kan blijven terugkomen, steeds zal je stukjes ontdekken die je eerder onbekend bleven...

De wandelingen hieronder werden gerealiseerd door de gemeente Maarkedal. De papieren versies kosten 1 euro, maar je kan de wandelingen ook bekijken op kaart via route you. 
Je kan doorklikken op elke titel voor meer informatie.

Onderstaande wandelingen van Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Vlaamse Ardennen en Milieufront Omer Wattez gaan door Maarkedal. De Wandelingen van Toerisme Oost-Vlaanderen kan je ook gratis downloaden. 

Ook in natuurgebied "het Burreken" kan je zalige wandelen! Natuurpunt organiseert er op regelmatige basis begeleide wandelingen. Daarnaast lopen er twee bewegwijzerde wandelroutes door het domein: de Eikelmuisroute (7,5 km) en de Vuursalamanderroute (7 km). Meer info.

Brochures kopen?
Alle vermelde brochures kan je kopen aan het loket van de  dienst Burgerzaken tijdens de openingsuren. Je kan de brochures ook ontvangen per post. Je schrijft hiervoor het te betalen bedrag over op rekening van het gemeentebestuur Maarkedal: IBAN: BE 12 0910 0030 7092, BIC: GKCC BE BB. Vermeld daarbij duidelijk om welke brochure(s) het gaat.
Voor verdere info en vragen kan je terecht bij de dienst Vrije Tijd.


 

Wandeling met gids 

Wil je Maarkedal liever ontdekken met gids?
Dat kan. Bij de gidsenvereniging Vlaamse Ardennen Extra kan je terecht voor een begeleide wandeling door enthousiaste Vlaamse Ardennengidsen erkend door Toerisme Vlaanderen.
In hun vast aanbod onder meer de "Erfgoedwandeling Valerius De Saedeleer", een wandeling met allerlei anekdotes over Etikhove tijdens het interbellum. Een aanrader!


 

Herfstwandeling in de Maarkebeekvallei  

Zondag 27 november om 9 uur

De herfst is het seizoen vol geuren en kleuren.
Een deugddoende wandeling mag dit seizoen zeker niet ontbreken...  

Op zondag 27 november organiseren we een landschapswandeling in de Maarkebeekvallei, een natuurgebied beheerd door Natuurpunt. We wandelen vanaf het dorpsplein in Maarke naar de Schamperij, een bebost deelgebied van de Maarkebeekvallei in buurgemeente Horebeke.

De Maarkebeekvallei strekt zich uit over de gemeenten Horebeke, Maarkedal en Oudenaarde en is grotendeels gelegen op de noordelijke (steile) flank van de Maarkebeek. Het gebied heeft een interessante vegetatie. 

Johan Cosijn, gids voor Natuurpunt Vlaamse Ardennen, zorgt voor een boeiende kennismaking met dit prachtig stukje natuur.

Info en inschrijving:

  • Inschrijven is verplicht. Je neemt hiervoor contact op met de dienst Vrije Tijd (vrijetijd@maarkedal.be of 055 33 46 52).  
  • Kostprijs: 2 euro per persoon (ter plaatse te betalen).
  • Vertrekuur: 9 uur (we verwachten je graag een kwartiertje eerder, zodat de betalingen vlot geregeld kunnen worden).
  • Einde voorzien om 12 uur
  • Meebrengen: goede wandelschoenen of laarzen, eventueel een verrekijker.
  • Vertrekplaats: dorpsplein Maarke, op de hoek van de Maarkeweg met de Kokerellestraat. 

Tips: