Fietsen en mountainbiken 

De Vlaamse Ardennen zijn zonder twijfel hét decor voor de Vlaamse wielerklassiekers, waarbij de Ronde van Vlaanderen een echte hoogdag is. Met klinkende namen als de Taaienberg, de Eikenberg, de Kapelleberg, de Boigneberg, de Donderij, de Kortekeer, Ten Houte, de Stationsberg, de Steenbeekdries, ... heeft de gemeente Maarkedal enkele bekende hellingen en kasseistroken op haar grondgebied.

De flinke kuitenbijters en de vele landelijke - verharde en onverharde - wegen maken van Maarkedal een ideale uitvalsbasis voor fiets- en mountainbiketochten. 

Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare fiets- en mountainbikeroutes. Je kan doorklikken voor meer informatie.

In het spoor van de Ronde van Vlaanderen:

Fietsnetwerk: Fietsnetwerk Vlaamse Ardennen

Mountainbike: Mountainbikeroute

Bovenstaande brochures kan je kopen aan het loket van de  dienst Burgerzaken tijdens de openingsuren. Je kan de brochures ook ontvangen per post. Je schrijft hiervoor het te betalen bedrag over op rekening van het gemeentebestuur Maarkedal:  IBAN: BE 12 0910 0030 7092, BIC: GKCC BE BB. Vermeld daarbij duidelijk om welke brochure(s) het gaat.
Voor verdere info en vragen kan je terecht bij de dienst Vrije Tijd.

Fiets- en mountainbikeverhuur 

Voor het huren van fietsen en mountainbikes kan je in Maarkedal terecht bij: